Lélegeztetőgépen a turizmus, de gyógyítható!

2020. április 21.

sumeg1
sumeg7
sumeg6
sumeg3
sumeg4
egri-1
egri3
egri5
torokbalint2_500
törökbalint3_500
torokbalint6_500
torokbalint1_500
previous arrow
next arrow

Akció: Qulto virtuális turisztikai megoldások

Eljött az idő, hogy a koronavírus járvány okozta első sokk és azonnali kárenyhítés után megkezdődjön a turisztikai szolgáltatások újjáépítése és megújítása. Felértékelődött a digitalizáció szerepe az ágazatban, hiszen amikor látogatók nem érkezhetnek, a látnivalókat kell az otthonokba juttatni. Azok a desztinációk lesznek sikeresek a piac újranyitásának pillanatában, amelyek nem estek ki a köztudatból. Virtuális  turisztikai szolgáltatásaikkal olyan új attrakciókat tudnak kínálni, amivel magukra irányíthatják és fenntartják a figyelmet a legnehezebb időszakban is!

Nem könnyű megtalálni a vészhelyzet jó oldalát, de ha megpróbáljuk azt látjuk, hogy a helyi kulturális és turisztikai intézményekben, cégekben számos kreatív erőforrás szabadul fel. Ez az erőforrás most hadra fogható, hogy a helyi értékek és attrakciók digitális újragondolásában részt vegyen, melyhez kiemelt mértékben állami pénzügyi forrás is érkezik. Aki ezzel a lehetőséggel jól gazdálkodik az nyertesként hagyhatja maga mögött a válságot! 

A Monguz Kft. csapata több, mint 20 éve foglalkozik kulturális adatok digitalizációjával és digitalizált kulturális vagyon újrahasznosításával a turizmus és az oktatás területén. Az alábbiakban olyan mintaprojekteket mutatunk be, amelyek alapján, gyorsan, alacsony költséggel létrehozható az Önök digitális turisztikai szolgáltatása is. Büszkék vagyunk arra, hogy az alábbi megoldásokat is magába foglaló Qulto platform egyedülálló hazai szellemi termékként felvételt nyert a magyar nemzeti értékek és hungarikumok ágazati értéktárába1, az ipari és műszaki megoldások közé. Emiatt is ideális megoldás lehet az Önök számára. Szakértő csapatunk most ingyenes konzultációs lehetőséget is biztosít, kérem írja meg ötletét itt és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Városfoglaló játék

Kínáljon digitális játékot, mely akár otthonról is játszható, emellett települése gyalogos felfedezésére ösztönzi a látogatókat! Otthonról mind a helyiek mind a turisták szórakozását biztosítja. A kijárási korlátozás idején a helyiek számára élvezetesebbé teheti az egészségügyi kimozdulást, később a turistákkal ismerteti meg a várost játékosan, hiszen a városnéző sétát teszi egy még izgalmasabb élménnyé, azzal, hogy a település érdekes pontjain a mobiltelefonon megjelennek a szabadtéri látnivalókhoz kapcsolódó turisztikai és helytörténeti információk és tartalmak (archív képek, videófelvételek, stb.) A Városfoglalóban lehetőség van túrákat készíteni a települést felfedezni kívánók számára és elérhető egy csapatjáték is. A csapatjátékban a település térképét több részre osztjuk és az egyes területeket úgy lehet elfoglalni, ha a helyszínen megválaszoljuk a kvízkérdéseket. A játékba be lehet kapcsolni a helyi szolgáltatók kínálatát is.

A honlapunkon megismerheti a sümegi, debreceni és törökországi munkáinkat!

Virtuális séta

Vigye el a látogatás élményét a most otthon maradni kényszerülök képernyőjére! Bármilyen turisztikai desztináció legyen az kültéren, vagy beltéren bemutatható a virtuális séta alkalmazással, mely felkelti az igényt a személyes élményszerzésre! A digitális látvány összekapcsolható a helyi kulturális intézményekben található információkkal is. Például a virtuális látogató a főutcán sétálva bekukkanthat a városi múzeum épületébe és saját környezetükben nézheti meg a legérdekesebb kiállítási tárgyakat.

Referenciamunkánk az Egri vár történetét bemutató kiállítás virtuális változata.

Helytörténeti portál

Használja ki a lokálpatriotizmus erejét, szólítsa meg a térség lakóit, hogy az otthon töltött időben saját eszközeikkel – mobiltelefonnal, otthoni szkennerrel – digitalizálják a közösséghez tartozó emlékeket! Meséljenek el, írjanak le történeteket és osszák még mássokkal. Ehhez a munkához a Monguz Kft. helyismereti portált tud adni, melyben moderált közösségi adatgyűjtéshez szükséges funkciók rendelkezésre állnak. A portált össze lehet kötni a helyi közgyűjtemények adataival, illetve az ott dolgozók irányíthatják a kollektív emlékezet megőrzéséhez szükséges adatgyűjtési, ellenőrzési és szerkesztői munkálatokat.

Talán mondani sem kell, hogy egy tartalmas helytörténeti portál reklám erővel bír és helyi oktatás számára is hasznos adatbázis. Az itt gyűjtött tartalmak a Városfoglaló játékban is felhasználhatóak.

Referenciaként ismerje meg a Törökbálint Anno címet viselő munkánkat!

Digitális tárlatvezető alkalmazás

Legújabb kulturális turisztikai termékünk a digitális tárlatvezető alkalmazás, melyet a helyszínen (múzeum, tematikus park) bérelhető tableteken telepítünk. A digitális tárlatvezető alkalmazás lehetővé teszi, hogy különböző médiatartalmakkal, tematikus túrákkal egészüljön  ki a látogatás élménye. A tárlatvezető a legmodernebb technológiákat használja (automatikus lokalizáció, augmented reality, 3D) és a narratív kiegészítésen (szövegek, képek, AV tartalmak) túl, játékok és interaktív attrakciók tematikus elhelyezését is biztosítja. Kreatív szakértő csapatunk segít a tárlatvezető tartalmi, tematikai összeállításában is, hogy a fiatal generáció igényeinek is megfelelő, valóban interaktív élményt nyújtó alkalmazás jöjjön létre.

Referenciahelyek: Ezer Év Parkja – Mórahalom, Bistrita Museum Complex – Románia


1 Jogszabályi háttér: 2012. évi XXX. törvény a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról