SZTE Alma Mater díjat nyertünk

2017. március 29.

Az idén a Monguz Kft. nyerte el az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, melyet a XXII. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján Kármán László, cégünk vezetője vett át.

A díjat a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben olyan cégnek ítéli, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A közel 40 főt foglalkoztató Monguz Kft. munkatársainak csaknem fele a Szegedi Tudományegyetemen tanult. Cégünk ügyvezető igazgatóján túl 18 munkatársunk is az SZTE volt hallgatója. A Monguz Kft. a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a külföldi és a hazai egyetemeken tanuló diákokat bevonja a cég szakterületének megismerésébe, releváns munkatapasztalatot biztosítva számukra a könyvtári és múzeumi informatika, a szoftver és webfejlesztés, valamint a digitális bölcsészet területén. Vállalkozásunk már több mint 20 éve foglalkozik a könyvtárak IT infrastruktúrájának fejlesztésével. A közgyűjteményi informatika és a tudásmenedzsment területén szerzett szakértelmünk eredménye a Qulto®, amely könyvtárak, múzeumok, levéltárak számára kínál integrált megoldásokat az intézményi munkafolyamatok teljes körű támogatására.

Cégünk a kezdetektől részt vesz az SZTE Alma Mater alumni mentorprogramjában, mivel kiemelten fontosnak tartja a gyakorlati ismeretek átadását a szegedi egyetemisták számára. A Monguz Kft. munkatársai több cikluson keresztül mentorálták már a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Az egyetem magyar nyelvű hallgatóinak fogadása mellett csatlakozva a nemzetközi Erasmus+ programhoz, 2016 óta külföldi hallgatóknak is helyet biztosítunk szakmai tapasztalatszerzéshez. Az SZTE-vel kialakított tudományos együttműködéseknek köszönhetően munkatársaink meghívott előadóként részt vesznek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék munkájában.