Könyvtári elismerések a Magyar Kultúra Napján

2017. január 23.

Immáron hagyománnyá vált, hogy a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva kerül sor a könyvtárak kiemelkedő szakmai teljesítményét érintő elismerések átadására. A helyszín idén a Pesti Vigadó volt, ahol 2017. január 22-én vasárnap tartották a díjátadó ünnepséget.

A Minősített Könyvtár cím a könyvtárhasználók számára nyújtott könyvtári szolgáltatások minőségi színvonalának elismerését jelenti.  A címet az intézmény 5 évig birtokolhatja. A Könyvtári Minőségi Díjat az a Minősített Könyvtár kaphatja meg, amelynek kiemelkedően magas minőségi szintű innovatív szolgáltatásait a használók, a partnerek és a fenntartó is sokoldalúan visszaigazolja.

Minősített Könyvtár címmel tüntették ki a tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központ Hamvas Béla Városi Könyvtárát, a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárat, a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárat, a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárat, a ceglédi Kossuth Művelődési Központ és Könyvtárat, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárat és a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárát.

A Könyvtári Minőség Díjat a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) adták át.
Cégcsoportunk gratulál az összes díjazottnak. Őszinte örömünkre szolgál, hogy partnerként számos díjazott intézményben hozzájárulhattunk az elismerések alapjául szolgáló minőségi és innovatív szolgáltatások létrejöttéhez.

Külön büszkék vagyunk arra a kiemelt kapcsolatra, ami a Könyvtári Minőség Díjjal jutalmazott Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtárhoz fűz minket, ahol a Qulto portfolióba tartozó Corvina rendszerhez kötődő szolgáltatásokat fejlesztettük közösen tovább. Úgy érezzük, hogy sikeresen részt vállaltunk a Könyvtári Minőség Díjához kötődő fejlesztések megvalósításában.

Nem szabad elfeledkeznünk a Minősített Könyvtári díjjal kitüntetett számos partnerünkhöz fűződő kapcsolatokról sem. A Corvina rendszert használó II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral is sikeresen működtünk együtt több szolgáltatásuk továbbfejlesztésében csakúgy, mint a szintén Corvina rendszert használó szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárral. A győri Széchényi István Egyetemi Könyvtárral pedig a szintén cégcsoportunk portfoliójába tartozó HunTéka rendszer használatára alapozva alakítottunk ki sikeres partneri együttműködést.

Reményeink szerint a díjazás új lendületet adhat partnereinkkel közösen további sikeres projektek megalapozásához!