3D-s számítógépes játék a Łódź-i Zeneakadémia részére

2017. január 16.

Lodzi_zeneakademia_5_800x500
Lodzi_zeneakademia_9
Lodzi_zeneakademia_12
lodz3
lodz4
lodz6
lodz7
Lodzi_zeneakademia_1_800x500
Lodzi_zeneakademia_3_800x500
previous arrow
next arrow


Fejlesztőink átadták a Łódź-i Zeneakadémia részére készített, 3D-s szkennelési eljáráson alapuló desktop számítógépes játékunkat!

A játék megalkotásának elsődleges célja a Łódź-i zenekadémia tulajdonában lévő, felújított Charles Poznański Palota belső tereinek bemutatása. A munkálatok az EEA és Norway Grants finanszírozásával valósultak meg, aminek köszönhetően lengyel, angol és norvég nyelven is elérhető a játék. A fejlesztés asztali számítógépekre valósult meg.

A munka során cégünk együttműködött a lengyel ArchiTube-bal, akik az épület és azoknak a kiválasztott szobáknak a szkenneléséért voltak felelősek, ahol a játék zajlik. A kiemelkedő játékélmény biztosítása érdekében a képek kiváló minőségben, nagy felbontásban készültek el.

 A játékos küldetése Grażyna Bacewicz eltűnt zenei kottájának felkutatása a palotában. Játék közben lehetőség van a szabad mozgásra, a restaurált palota belső tereinek megcsodálására, felfedezésére, mialatt történelmi részletekkel, érdekességekkel gazdagodunk a helyről. Ez utóbbiak kvízek és kirakók formájában kerültek beépítésre az alkalmazásba. A kaland során minden szobában egy hangjegy várja a játékost egy megválaszolandó kérdést rejtve. A kérdések természetesen zenével és történelemmel kapcsolatosak, és nem feltétlenül könnyűek – okozhatnak némi fejtörést! A helyes válasz után tovább folytatódhat a kihívás, ami során egyre közelebb kerülünk az elveszett kottához. A játék kalandot is rejt magában – jó szellem figyelmeztet a rosszra, akivel a játék utolsó lépéseként kvíz harcot kell vívni az eltűnt kottához vezető ajtó kulcsáért.

A projekt 2016 decemberében zárult, és reméljük, hogy a játékot használók nemcsak játékélménnyel, de történelmi érdekességekkel, hasznos információkkal gazdagodnak!