XVI. Országos TDM Konferencia

2016. december 01.

A Móra-Tourist Nonprofit Kft nyerte el a XVI. Országos TDM Konferencia szervezési jogát, mely 2016. december 1-én és 2-án került megrendezésre.
A kétnapos rendezvényt megelőzően a Magyar TDM Szövetség megtartotta őszi közgyűlését, ahol a szervezet tagjai részletes tájékoztatást kaphatnak az elmúlt időszak során ellátott feladatokról és eredményekről, a szakmai napokon pedig a partneri együttműködés, a turisztikai termékfejlesztés és a legújabb desztinációs marketing megoldások szerepelnek központi kérdésként.

Az előadók között a turisztikai szakmai irányítási rendszer magas rangú képviselői, a témákhoz kapcsolódó szakmai szervezetek elnökei és a programban szereplő témák szakértői szerepelnek.
A délután folyamán a társ szakmai szervezetekkel folytatott pódiumbeszélgetés zajlott a termékfejlesztés jegyében, majd szekcióülések következtek: a résztvevők választhattak az Önkormányzatok és TDM-ek, valamint a Múzeum, mint turisztikai termék című beszélgetések között. Ez utóbbi témához csatlakozva kollégánk, Pancza János bemutatta a múzeumi és turisztikai szektor munkáját segítő Qulto platformot is.
December másodikán, pénteken a korábbi konferencián bevezetett és pozitív visszhangot kiváltó TDM Agorára kerül sor: 4 témában, 4 kerekasztalnál folytathatnak kötetlen hangvételű beszélgetést a jelen lévők, moderátorok és szakértők közreműködésével. Ezúttal fókuszba az online marketing, az okostelefonos megjelenések, a turisztikai vásárok, valamint a finanszírozás, fenntarthatóság kerülnek.