ICT Proposers” day

2016. október 03.

Az ICT Proposers” Day 2016 szeptember 26-27-én került megrendezésre Pozsonyban az Incheba Konferenciaközpontban. A főszervező Európai Bizottság célja az volt, hogy összegyűjtse a Horizon 2020 keretprogram összes érintett területén a kutatás-fejlesztés és innováció kapcsán felmerülő potenciális partnereket.

A Bizottság munkatársai átfogó tájékoztatást adtak az egyes területek pályázati kiírásairól, illetve gyakorlati ötletekkel szolgáltak a pályázati technikák menedzselése, a pályázatok sikeres megalapozása kapcsán. A rendezvény kifejezett célja volt az érintett cégek és intézmények közti új partnerségi, együttműködési formák kialakításának erősítése is rövid bemutatkozó előadások és személyes kapcsolatfelvétel révén.  Az összes kiemelt pályázati terület önálló információs standdal is képviseltette magát az Európai Bizottság részéről a rendezvényen. Az volt a fő cél, hogy minél több innovatív ötlet kapcsán találjanak egymásra partnerszervezetek, és ennek eredményeként sikeres pályázatokat dolgozzanak ki, az egészségügy, a közlekedés, a közigazgatási szolgáltatások illetve a kulturális örökség védelmének területén. A programot szakmai fórumok színesítették, például a jövő internethálózatának felépítéséről, szolgáltatásaihoz kötődő fejlesztési programokról.

Cégcsoportunk a Cultural Heritage című szekcióban mutatkozott be. Lehetőségünk volt számos érdeklődő cég képviselőivel találkozni, számos európai régióból. Őszintén reméljük, hogy a felvázolt együttműködési elképzelések a gyakorlatban EU pályázati projektek révén realizálódnak majd.