MoodleMoot 2016

2016. július 12.

A Moodle a világ egyik legnépszerűbb LMS rendszere, amelyhez kötődően minden évben összegyűlnek a fejlesztők és a felhasználók, a kezdők és a profik, hogy tapasztalatot cseréljenek. Magyarországon is igen népes tábort alkot ez a közösség, akik idén 2016. június 23-24-én találkoztak az Óbudai Egyetemen.

Az idei MoodleMoot konferencia témakörei között most is találhattunk újdonságokat. A legizgalmasabbak között voltak a kiterjesztett valósághoz és az interaktív szimulációkhoz kapcsolódó előadások. Tovább nőtt azoknak a prezentációknak a száma is, amely egy-egy területet, problémakört elemzett. Ilyen témák voltak: a tömeges tesztkérdések feltöltése, a gamifikációs lehetőségek, az adaptív módszertan alkalmazása vagy éppen a viselkedés alapú távoktatás fejlesztési kérdései.

A résztvevők között idén, talán a szokásostól eltérően, kevesebben képviselték a felsőoktatást, míg jóval több vállalati és közoktatásbeli látogatót üdvözölhettünk. 

A konferencia másik különlegessége volt, hogy több workshopot rendeztek a szervezők, ahol gyakorlati problémák bemutatását élénk diskurzusok kísérték. 

A Monguz Kft. munkatársa a cég oktatási programjairól és a kapcsolódó fejlesztésekről tartott előadást, valamint két gyakorlati kurzust is tartott az érdeklődőknek: a Moode adaptív eszközrendszeréről, valamint az
értékelés lehetőségeiről, személyre szabhatóságáról.