Kiterjesztett valóság a Lenovo új telefonjával

2016. június 10.

A Lenovo Phab 2 Pro a világ első Tango-képes telefonja. A telefon a hátsó kameráknak, és egy speciális technikának köszönhetően képes a kiterjesztett valóság (AR) valós idejű megjelenítésére.
A Phab 2 Pro mozgáskövetés, mélység érzékelés, valamint a környezet feltérképezése segítségével képes létrehozni a kiterjesztett valóság élményt. Fontos, hogy a telefon fel tudja mérni a fizikai tárgyakhoz viszonyított helyzetét, így pontosan képes integrálni a valós környezetet a használatban lévő Tango applikációba.
Ez akkor nyer értelmet, amikor például egy lakberendezési üzletben a Phab 2 Pro használatával szeretnénk felmérni, hogy a kiválasztott konyhaszekrény befér-e majd a konyhánkba, de akkor is hasznos lehet, amikor egy kiterjesztett valóság játék során sétálunk körbe a szobában. A játék élvezhetőbbé válik a Phab 2 Pro helyzettudatosságának köszönhetően. Néhány esetben a hatás talán csak alig érzékelhető, de észrevehető különbséget okoz.
A 16 megapixeles kamera nem az egyetlen hátsó kamera. A mélységérzékelő és mozgásérzékelő kamarákkal közösen alkotják a teljes Tango-rendszerben integrált lencsék trióját. Ez a rendszer a Lenovo képviselői által „Tango core”-nak nevezett rendszerre támaszkodik. Ez az a szoftver, ami mindent összefűz, és a kiterjesztett valóság élményt a való világból összegyűjtött információkra építi. A Tango számára készített Snapdragon 652-es processzor biztosítja a rendszer harmonikus működését.