Bemutattuk Qulto portfóliónkat

2015. október 22.

Október 21-én, az Országos Széchényi Könyvtárban mutattuk be Qulto termékeinket és szolgáltatásainkat.

Lendvay Miklós, az OSZK E-Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője köszöntőjében felvázolta azt a környezetet, amelyhez alkalmazkodva átalakításra került a könyvtári működés struktúrája. Hangsúlyozta, az online elérhető tartalmak között újabb és újabb kapcsolatok jönnek létre, ennek következtében felértékelődött a feldolgozott szövegek kutatásának fontossága, és egyre nagyobb szerepet kap a könyvtárak munkájában a szerzői jogok kérdése is. Jelenleg a könyvtárak kiemelt feladata, hogy eszközt biztosítsanak az online elérhető információk feldolgozására. Ehhez új informatikai rendszerre van szükség, melynek beszerzése előtt az Országos Széchényi Könyvtár több információtechnológia cégnek is lehetőséget biztosít termékei bemutatására.

Kármán László, cégünk ügyvezető igazgatója előadásában szintén kitért a közgyűjteményi trendekre, vagyis a hálózatosodás, az együttműködések, valamint a nyílt (szemantikus) adatok és tartalmak egyre kiemelkedőbb szerepére, majd ismertette a Monguz Kft. stratégiáját és felhívta a figyelmet a jelenleg is elérhető pályázati lehetőségekre (NKA, TOP, Horizon 2020, Széchenyi 2020, GINOP, EFOP, KÖFOP, VEKOP, Határon átnyúló, INTERREG Danube).

Czoboly Miklós, cégünk ügyvezetője bemutatta az átszervezett és megújult Qulto portfóliót (Qulto Education and Research, Qulto Connection, Qulto Control, Qulto Digital, Qulto Tech, Qulto GLAM), valamint cégünk stratégiai partnereit.

Berger Ágoston kollégánk ismertette a legújabb Qulto feljesztéseket, majd Simon András, és Brada Hedvig adott egy kis ízelítőt múzeumi megoldásainkról, valamint a múzeumi attrakciófejlesztésről.

Az esemény további részében tematikus workshop-ok formájában vezettük be a résztvevőket a Qulto termékek és szolgáltatások világába. Nagy érdeklődés kísérte bemutatóinkat, amelyeket a hagyományos IKR modulokról, elektronikus szolgáltatásokról, együttműködési lehetőségekről, technológiáról, támogatásról, valamint üzemeltetési környezetről tartottak kollégáink. 

Az elhangzott prezentációkat ezen a linken tekintheti meg.