Facsemetéket adományoztunk

2022. április 01.

A 2021-es év sok szempontból igényelt alkalmazkodást mindenki, így cégünk részéről is. A korlátozások hol enyhébbek, hol szigorúbbak voltak, de végül az online forma mellett személyes találkozókra, ügyfél megbeszélésekre és szakmai eseményekre is akadt lehetőségünk. Bár munkatársaink előszeretettel használnak alternatív közlekedési eszközöket (roller, kerékpár, tömegközlekedés), a más városokba történő látogatások zömmel autóval történtek.

A több ezer megtett kilométer után keletkező CO2 mennyiség egyenlegén szerettünk volna javítani, amikor tavaly megfogalmazódott bennünk a facsemeték ültetésének ötlete. De hol találjunk helyet a fáknak? Adta magát a gondolat, hogy a kulturális szektornak megoldásokat kínáló cégként a jövőnket jelentő gyermekekre és oktatási intézményekre essen a választásunk.

Felkerestünk hát három szegedi intézményt – bölcsőde, általános iskola, gimnázium -, akik számára 7 facsemetét ajánlottunk fel ültetésre – a fogadtatás kivétel nélkül szívmelengető volt. A lehető legjobb helyre kerültek a kis fák, tovább növelve az udvarokban a ’zöld’ mennyiségét, lehetőséget adva a kicsit környezettudatosabb szemléletre az oda járó gyermekeknek, akik reméljük, idővel minél több (mese)könyvet lapozgatnak majd az évek során megnövő fák árnyékában.

bonifert_szerk
bonifert_2_szerk
bonifert_3_szerk
gyik_utcai_bolcsode_szerk
gyik_2_szerk
gyik_szerk_3
gyik_szerk_4
piarista_szerk
piarista_3_szerk
piarista_5_szerk
piarista_2_szerk
piarista_4_szerk
previous arrow
next arrow

Faültetés a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban, és a Gyík Utcai Bölcsődében