Adat és Tartalom
Tartalomfejlesztési és tartalomszolgáltatási megoldásokat kínálunk partnereinknek.
A tartalom létrehozásánál, vagy meglévők újra hasznosításánál az elsődleges szempont az, hogy elérje célját, a felhasználók számára minőségben és formailag a lehető leghasználhatóbb legyen.

Ezért ügyfeleink számára olyan technológiai és módszertani megoldásokat kínálunk, amelyek megkönnyítik a régi tartalmak revitalizálását (újraélesztését), a meglévő tartalmak aggregálását, feldolgozását, újabbak létrehozását és szolgáltatását. Igény esetén a technológiai és módszertani segítségnyújtáson túl magukban a tartalomfejlesztési és szolgáltatási feladatok elvégzésében is tevékenyen részt veszünk.

Vállalunk egyedi tartalomfejlesztési megbízásokat, amelyeket az általunk fejlesztett szoftverben, vagy ügyfelünk e-learning rendszerében valósítunk meg szabványos adatformátumban (pl. SCORM, HTML5) megjeleníthető tartalomként.

Az elektronikus tartalmak idővel frissítésre szorulnak, mint ahogy az azokat futtató környezet is. Cégünk vállalja, hogy meglévő rendszereit az aktuális verzióra frissíti, a meglévő tartalmakat az új szolgáltatási környezetbe integrálja, és végül oktatási programokon keresztül be is tanítja annak használatát.

Cégünk a digitalizálás területén is számos ismerettel, tapasztalattal rendelkezik, 2 és 3 dimenziós digitális tartalmak létrehozását kínáljuk ügyfelei részére.

A 2D-ban készülő digitális tartalmak elsősorban szöveges és képi dokumentumok, míg a 3D-ban készülők jellemzően közgyűjteményekben nyilvántartott tárgyak.

Szöveges dokumentumok esetén optikai karakterfelismerő szoftverek segítségével - akár automatikusan - a kép formájában beolvasott dokumentumokat szöveges tartalommá alakítjuk, majd korrektúrázzuk, végül a dokumentumokat egyetlen adatbázisba rendezzük. 
Partnereink által nagyobb fizikai formátumok, akár térképek beolvasását is meg tudjuk oldani. Előzetes egyeztetés, tanácsadás után így ügyfeleink számára a legjobb ár/érték arányú ajánlatot tudjuk felkínálni.

3D tartalmakat hozunk létre digitális és nyomtatott formában.

A digitális modelleket adatbázisba rendezzük és változatos publikálási lehetőséget kínálunk a weboldalba ágyazott megjelenéstől az egyedi virtuális kiállításokig. A fizikai formában elkészült, nyomtatott modelleket pedig akár bemutatókhoz is fel lehet használni.

Törekszünk arra, hogy a szkennelés során a tárgyak semmilyen változást ne szenvedjenek, azaz kerüljük a csillogásmentesítő porok és egyéb előkezelések alkalmazását, ami kiemelten fontos múzeumi műtárgyak állagának megőrzését tekintve.
3D-ben szkennelt, digitalizált pontfelhőből modellezéssel, színezéssel például weboldalon megtekinthető, a virtuális térben egérrel forgatható képeket készítünk. A képek archívumából kereshető adatbázist állítunk össze, ami egy igen látványos virtuális kiállításhoz vezet. Ezen kiállítások összekapcsolódhatnak egymással és több múzeum gyűjteményét összefogó nemzetközi adatbázis részét is képezhetik, amelyben a különféle kiállítási tárgyak visszakereshetőek.
Igény esetén a 3D-ben modellezett tárgyakról speciális, a környezetet nem szennyező, gazdaságosan üzemelő, színes, ipari pontosságú 3D nyomtatóval strapabíró műanyag alapanyagú reprodukciókat nyomtatunk.

Sok olyan múzeum és könyvtár választotta a termékeinket, amely már rendelkezett elektronikus nyilvántartással.

Az új szoftver bevezetését ilyenkor minden esetben megelőzi a meglévő adatok migrálása az új rendszerbe. Migráció alatt azt a munkát értjük, melynek során egy korábbi strukturában (táblázatban, dokumentumban, adatbázisban) tárolt adatokat egy másik adatbázis struktúrájába mentjük át.

Cégünk két évtizedes fennállása alatt, a kulturális és tudományos területen előforduló adatstruktúrákból (beleértve a teljesen egyedi megoldásokat is), több millió rekordot átmozgatva több száz migrációt végzett már el adatvesztés nélkül, sikeresen.

Játékos, élményszerű formában mutatná be gyűjteményét egy-egy kiállítás alkalmával?

Intézményi és aggregált digitális erőforrások felhasználásával érintőképernyős,  3D technológiákon, valamint mozgásérzékelőkön alapuló, egyedi megoldásokat, attrakciókat és játékokat tervezünk, és fejlesztünk.

Partnereinkkel a kiállítások tervezésének kezdetétől együtt gondolkodva igazán izgalmas tárlatokat hozhatunk létre, amelyekben maximálisan kihasználhatjuk a legújabb technológiai lehetőségeket. 
 

 

Nem talált rá a keresett megoldásra?
Tekintse meg termékeinket, és szolgáltatásainkat, vagy keressen fel bennünket az elérhetőségeink valamelyikén!