IT Szolgáltatások
Szolgáltatásaink mögött számos informatikai szakértő áll, akik biztosítják szolgáltatásaink hátterének megfelelő működését.
A közgyűjteményi informatika és tudásmenedzsment terén megszerzett tapasztalataink alapján hatékony segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek a folyamattervezéséhez, optimalizálásához és automatizálásához, illetve a szükséges informatikai infrastruktúra kialakításához. 
Az egyedi igények és lehetőségek alapján tervezünk, és mindig az adott helyzetben optimális megoldást keressük. 
Tervezéskor nem csak a saját fejlesztésű kész komponenseket vesszük figyelembe, szívesen támaszkodunk nyílt forráskódú esetenként pedig licenszköteles, harmadik fél által szállított termékekre. Javaslatainknál az ügyfelek lehetőségéhez mért legjobb, hosszú távon fenntartható, üzemeltethető és továbbfejleszthető megoldást tartjuk szem előtt.

Fő tevékenységünk a szoftverfejlesztés.

Ezen belül a közgyűjteményi és tudásmenedzsment területekhez kapcsolódó termékfejlesztés és egyedi fejlesztési projektek játsszák a fő szerepet.

Fejlesztő kollégáink folyamatosan képzik magukat, így a projektjeinkben a legkorszerűbb technológiákat és technikákat alkalmazzuk. Fejlesztéseink alapvetően java alapúak, de ezen belül szinte valamennyi területre kiterjed a kompetenciánk. A több rétegű vastag kliens megoldástól kezdve, a webes alkalmazásokon, portálokon át, a mobil megoldásokig széles palettát biztosítunk. Fejlesztéskor kiemelt figyelmet fordítunk a szabványosságra, modularitásra, integrálhatóságra, átjárhatóságra, konfigurálhatóságra, többnyelvű kialakításra, platformfüggetlenségre, fenntarthatóságra, ergonómiára és üzemeltethetőségre.

Saját rendszereink szoros integrációja mellett harmadik fél által gyártott rendszerekkel is együttműködnek komponenseink!

Elsősorban a szabványoknak megfelelő interfészeket részesítjük előnyben, de ennek hiányában egyedi illesztéseket is elkészítünk.

Az integráció gyakori példája, amikor könyvtári vagy múzeumi nyilvántartási rendszerekből veszünk át, vagy kérünk le adatot. Ez történhet aggregálási céllal (pl. közös katalógusok esetében) vagy összetett intézmények heterogén rendszereinek integrálásákor. Kereső modulunk képes külső rendszerekből származó tartalmak átvételére vagy API felületen keresztüli lekérdezésére. Ez utóbbi történik pl. az EBSCO integráció esetében.
Több esetben más szállító könyvtári rendszeréhez illesztettünk egy-egy modult, például RFID alapú önkölcsönző klienst, vagy OAI-PMH szervert.
Felsőoktatási könyvtári megoldásaink alkalmasak arra, hogy hallgatói rendszerekkel alakítsunk ki adatkapcsolatot.
Igény szerint vállalatirányítási, pénzügyi vagy iratkezelési rendszer (pl. SAP) felé is tudunk interfészt biztosítani.
Ahol lehet nyílt forráskódú technológiákat és komponenseket használunk, ezen túl nekünk is van néhány open source projektünk, melyek közül a legjelentősebb az ECK Validator és az ECK Preview.
Segíteni tudunk továbbá meglévő open source projektekben is.

Az általunk nyújtott rendszerfelügyelettel biztonságban érezheti rendszereit és adatait! 

Gondoskodunk partnereink teljes informatikai rendszeréről, beleértve többek között a rendszerfelügyeletet, a tendencia monitoring-ot, valamint a betolakodók felderítését is.

A teljes körű rendszerfelügyelet 3 alapszolgáltatásból épül fel: monitoring, üzemeltetés és távfelügyelet, valamint mentés.
 
Monitoring:
Központi monitorozó rendszerünk folyamatosan figyeli és gyűjti a különböző hardver és szoftver paramétereket (hőmérséklet, kapacitás, általános terhelhetőség, CPU erőforrás, memória, lemezállapot, futó szoftverek állapota).

Üzemeltetés, távfelügyelet:
A monitoring rendszerre épülve távolsági rendszerfelügyelet szolgáltatásunkat az év minden napján, napi 24 órában, a legnagyobb körültekintéssel végezzük. Távolról figyelemmel kísérjük az éppen futó szolgáltatások épségét és az esetleges problémákat automatikusan elhárítjuk. A felügyelt rendszerek karbantartását is automatikusan végezzük. Egyedi kérések, javaslatok megvalósítását is támogatjuk. 

Mentés:
Rendszerfelügyeleti szolgáltatásunk részeként biztonsági mentést készítünk a teljes rendszerről, hogy annak meghibásodása esetén a korábbi állapotot maradéktalanul helyreállíthassuk. Magyarország legnevesebb hosting szolgáltatóinál működtetett IBM és Fujitsu szervereink nagyobb adatbiztonságot és egyedi adatvédelmi lehetőségeket biztosítanak. 

Amiben még segíteni tudunk:
  • levelező szerver szolgáltatás
  • adatarchiválás
  • webtárhely szolgáltatás
  • központi adattárolás és adatmentés
  • proxy szerver kialakítása és üzemeltetése
  • VoIP szolgáltatás, VoIP telefonközpont kialakítása
  • wi-fi hotspot kialakítása és üzemeltetése
  • RFID alkalmazások, elektronikus azonosító rendszerek
 

Ügyfeleink igényeinek megfelelően megoldásainkat felhő alapú szolgáltatások formájában is biztosítjuk.

Partnereinkkel együttműködve igyekszünk az ügyfeleinknek hatékony, kiszámítható és biztonságos megoldásként komplett szolgáltatást nyújtani, ahol a háttér infrastruktúra gondját és felelősségét szakértő csapatunk vállalja át.

Az üzemeltetés és fenntartás hatékonysága mellett további előny, hogy az intézményi integráció és az intézményközi aggregáció megvalósítására is új távlatok nyílnak.

Privát Felhő

Manapság elvárás hogy egy IT és szoftverekkel foglalkozó cég elinduljon a számítási felhő irányába. Ezt a lépést mi is megtettük 2012-ben, amikor elkezdtük használni az OpenStack privát felhő megoldásait. Ez egy összetett rendszer, sok komponensből épül fel: tárolás, hálózat, számítási kapacitás, management. Több nagyobb intézmény mint a Cern és a NASA és hardware gyártók mint a HP is adnak saját fejlesztésű komponenseket a rendszerhez. A rendszer maga open source így nagyon sok külső cég is hozzájárul a projekthez.

 

Nem talált rá a keresett megoldásra?
Tekintse meg termékeinket, és szolgáltatásainkat, vagy keressen fel bennünket az elérhetőségeink valamelyikén!