Ötletek nyár végi utazáshoz – IV. rész

2020. szeptember 11.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a Törökország által nyújtott nagyszerű lehetőségekről sem. Látogassuk hát meg Törökországot az utazásunk végén, ahol mindenképp érdemes ellátogatni az Ephesus Múzeumba.

Forrás: https://tiny.pl/7jlx1

Ez az érdekfeszítő múzeum széles választékát kínálja az Ephesus régészeti területnek, a Szent János Bazilikától Artemis templomáig. Az egyik részlegükön a látogatók megcsodálhatnak egy érmegyűjteményt abból a korból, amikor az emberek először használtak pénzt. 

A múzeum látogatható, de otthonról is élvezhetjük Ephesus csodáit egy virtuális túrán keresztül. Csupán egy fülhallgatóra van hozzá szükség és máris átélhetjük Ephesust, mintha mi magunk is ott lennénk a történetmesélésnek és részletes képeknek köszönhetően, melyek végigvezetnek a múzeum kiállításain.

Következő állomásunk a Szabadságharc Múzeum

Forrás: https://tiny.pl/7jlxj

A Szabadságharc idején ez az épület eredetileg a Török Nagy Nemzetgyűlés székhelyeként szolgált, ezáltal már maga az épület is történelmi jelentőséggel bír.  
Az épület renoválása után Szabadságharc Múzeumként nyitotta meg kapuit. Különféle érdekes kincsek megtekintésére van lehetőség a Török Szabadságharc idejéből, mint például érdekes fotók, dokumentumok és autentikus bútorok.  

Ha szeretnétek egy sétát tenni ebben a történelmi épületben, itt megtehetik. 

Utazásunk itt ér véget. Reméljük tetszettek az online és offline túraötleteink a nyár utolsó pillanataira. Ha van további javaslatotok helyekről, amelyeket mindenképpen érdemes lenne meglátogatnunk, osszátok meg velünk a hozzászólásoknál, vagy írjatok az e-mail címünkre!

Források:

https://tiny.pl/7jlx1
https://tiny.pl/7jlx2
https://tiny.pl/7jlxs
https://tiny.pl/7jlxj