Kulturális turizmus

Qulto turisztikai intézmények számára kialakított szolgáltatási- és termékcsomagunkkal segítjük a kulturális turizmus élénkítésén dolgozó intézmények együttműködését, szolgáltatásaik megújítását és népszerűsítését a legújabb trendek szerint.

Megoldásokat kínálunk a kulturális és turisztikai tartalmak digitalizálására, szabványos összegyűjtésére, tárolására, szolgáltatására, megőrzésére és újrahasznosítására, valamint VR, AR és interaktív attrakciók, játékok, valós és virtuális kiállítások formájában történő megvalósítására. A fejlesztési eredmények mérését, a pályázati indikátorok teljesítését és a kapcsolódó minőségbiztosítást látogatómenedzsment megoldásokkal segítjük.

A közgyűjteményi alapon épített tudásbázis kialakításával elősegítjük a térség régiós turisztikai központtá fejlesztését, bevonva a helyi közösségeket az adatbázis gazdagításába – ezáltal támogatva a közösségek identitás-tudatának növelését, illetve megőrzését. Az üzleti szféra számára lehetővé tesszük, hogy a rendszer adataira és tartalmaira építve, értéknövelt szolgáltatásokat hozzanak létre.

A régiók kulturális turizmus szempontjából érdekes desztinációk és a kulturális örökségek bemutatása élményekben gazdag és kortárs módon valósul meg: webes alkalmazások, tudásbázis, személyes útvonaltervező, mobil alkalmazások és játékok, virtuális túrák és kiállítások kialakításával. Attrakcióink a legmodernebb technológiák (VR, AR, kinect, Oculus Rift) felhasználásával készülnek. Megoldásaink biztosítják a nem formális és informális oktatásban való aktív részvétel lehetőségét is.

 

 

Előnyök

Kapcsolódó komponensek és megoldások

Kapcsolódó projektek