A katedráról nem lehet érzékeltetni az éles helyzetekkel járó füstszagot

2018. március 13.

Interjú Kármán Lászlóval, a Monguz Kft. ügyvezetőjével a hazai és külföldi egyetemisták gyakornoki lehetőségeiről és az Erasmus+ programról a Tempus Közalapítvány Pályázati Pavilon című kiadványának legfrissebb számában.

A cég 2017-ben megkapta a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater presztízsdíját, melyet azért ítélt oda az öregdiák szervezet, mert a Monguz Kft. kiemelt foglalkoztatója az egyetemen végzett hallgatóknak.

A Monguz Információtechnológiai Kft. vezetése nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a diákokat bevonják a cég szakterületének megismerésébe, munkatapasztalatot biztosítva számukra a könyvtári és múzeumi informatika, a szoftver- és webfejlesztés, valamint a digitális bölcsészet területén.

„Cégünk a kulturális és kreatív iparban dolgozik. Legfontosabb erőforrásunk a kollégák fejében lévő tudás és kreativitás, ezt hasznosítjuk termékfejlesztéseink során és egyéb projektjeinkben is” — magyarázta Kármán László. „Az egyetemen sokféle kompetencia megszerzésére nyílik lehetőség, de a katedráról nem lehet érzékeltetni azt a „füstszagot” ami az éles helyzetek velejárója. A mentorprogrammal, a cégeknél tölthető gyakorlattal és a gyakornoki lehetőségekkel mindenki jól jár: az egyetem kurrens elemekkel színesítheti a képzést, a hallgatók ízelítőt kapnak a tanulás utáni életből, mi pedig egy állásinterjúhoz képest sokkal jobban megismerhetjük a hallgatókat, hogy aztán munkalehetőséget ajánlhassunk a legtehetségesebbeknek.”

A teljes interjú a következő linken érhető el.

A magazin online változata az alábbi linken tölthető le.