Qulto Manage

könyvtárak számára

A Qulto Manage nemcsak az intézmények egészének irányításában nyújt segítséget, hanem a gyűjtemények, dokumentációk, egyéb információk és intézményi tartalmak kezelésében is. Ezen termékünk bevezetése az első lépés a Qulto Ökoszisztéma intézményi kiépítése felé.

A múzeumok, könyvtárak vagy más kulturális intézmények kezelésére szolgáló integrált Qulto rendszerek lehetővé teszik egy olyan egységesített tudásbázis létrehozását, mellyel elkezdhetjük kalandozásainkat a különböző emberekről, tárgyakról vagy helyekről szóló történetekben. Jól ismert tény, hogy az automatizálás, a digitalizálás és a tartalom közzététele felé az adatbázis léte a legfontosabb, mely egyben kiindulópontja is az intézmény további fejlődésének.

Mit nyer az Ön intézménye egy gyűjteménykezelő szoftver bevezetése után?

 • Szabványosított/ egységes adatbázist
 • Gyűjteménye összes objektumának egy egységes és átlátható nyilvántartását, mely elérhető a dolgozók, kutatók számára, továbbá konfigurálható elérhetőséget az intéményen kívüli felhasználók számára.
 • Közgyűjtemények gyors és közvetlen publikálásának lehetőségét, valamint az adatok külső aggregátorokkal vagy portálokkal történő megosztását
 • Komplex lekérdezések készítését, az eredmények elmentését, újrahasznosítását és ezáltal tematikus objektumcsoportok fejlesztését/létrehozását
 • Segítséget a leltározás lebonyolításához
 • Az intézmény gyűjtőköréhez kapcsolódó bármilyen dokumentum, számítógépes fájl, interneten elérhető forrás kezelését, tárolását, szolgáltatását.
 • Régi adatbázisok konvertálását és áttelepítését a jelenlegi rendszerébe.
 • Segítséget a digitalizálás és az állománymegőrzés terén.

Rendszereink megkönnyítik az intézménye osztályai, kirendeltségei és alkalmazottai közti információáramlás nyilvántartását, a szoftverben végzett tevékenységek nyomon követését, jelentések és statisztikák készítését. Emellett egyes funkciói és moduljai az intézmény egyedi igényeihez igazíthatóak. Így elmondhatjuk, hogy minden rendszerünk személyre szabott.

A Qulto Manage az első lépés az intézmény fenntartható fejlődésének megvalósítása felé, annak átláthatósága, nyitottsága és integritása szem előtt tartásával.

 

Könyvtári modulok

 

Könyvtár menedzsment

Integrált könyvtári rendszereink (Huntéka, Corvina) egyszerűbbé teszik a könyvtári nyilvántartás vezetését, valamint a különböző katalógusok építését, így segítségükkel átláthatóvá, könnyen kezelhetővé válnak a könyvtárak látogatóinak kínált szolgáltatások alapját képező rekord adatbázisok és digitális objektumok.

Katalogizálás

A bibliográfiai és besorolási űrlapok tartalma és elrendezése a helyi igényekhez igazítható.
Minden dokumentumfajta leírható, a leíráshoz média fájlok csatolhatók, melyek megjeleníthetők a nyilvános katalógusban (OPAC).
A besorolási adatok kezelése, egységesítése könnyen megvalósítható.
Állományellenőrzés, apasztás, fiókkönyvtárak közötti szállítás támogatása.
Leltárkönyvek nyomtatása.

Kölcsönzés

Olvasói kategóriák szerinti szabályozási lehetőségek.
Kölcsönzési, visszavételi, előjegyzési műveletek gyors és egyszerű kezelése.
Keresések olvasói, kölcsönzési, előjegyzési szempontok szerint.
Értesítési rendszer (késések, előjegyzett dokumentumok beérkezése, kör-email rendezvényekről).
Használattal, forgalommal kapcsolatos statisztikák, listák.

Gyarapítás

Dokumentumok megrendelése, különböző költséghelyek, szállítók, igénylők felvételére.
Az igényléstől a rendelésen át az érkeztetésig nyomon követhető a dokumentum útja, a költséghelyeken naprakészen ellenőrizhető a pénzügyi helyzet.
Számlák készítése (megfelel a törvényi szabályozásnak).

Periodikák

Periodikák füzeteinek érkeztetése
Hiányzó vagy késedelmes füzetekről kimutatást készítése.

Média modul

Bibliográfiai és besorolási rekordhoz is kapcsolható kép, hang, videó, szöveges dokumentum, amelyek a feldolgozói és az OPAC felületen is megjelennek.

RFID

 

Munkafolyamat

Szeretné összetett munkafolyamatait szabályozott módon kezelni?

Munkafolyamat (workflow) alrendszerünk alkalmas bonyolult, sok lépésből és akár elágazásokból, párhuzamos feladatokból álló folyamatok vezérlésére, és nyilvántartására.A munkafolyamat modul önálló komponensként, konfigurációjában leírt lépések sorozatából építi fel a folyamatot, jól definiálható szabályok szerint meghatározva azok végrehajtását. Az egyes munkafolyamat-lépések képesek külső rendszerek meghívására (például pénzügyi tranzakciók beépítéséhez) és a tőlük kapott eredmények feldolgozására is. A modul használata különösen hasznos ott ahol  több munkatárs, esetleg több szervezeti egység részvételével napokig elhúzódó összetett munkafolyamatok fázisait és lépéseit kell összehangolni, követni.

 

Riportok

Szeretne  statisztikai adatokat és vezetői információkat legyűjteni adatbázisából?

Az önálló alrendszerként működő statisztika modulunk segítségével az előírt statisztikai adatok mellett a vezetői döntéseket támogató, az állomány kihasználtságára és a szolgáltatások igénybevételére vonatkozó információk is rendelkezésre állnak.

A riport modulban lekérdezhető információk köre konfigurációs módosításokkal tetszőlegesen bővíthető az adatbázisban tárolt adatokkal.
 

 

Minőségirányítási riportok

Megfelelő minőségű és tartalmú jelentések összeállítása nem csupán törvényi kötelezettség, de a hatékonyság növelésének alapja is.

Ezek a riportok nélkülözhetetlenek a minőségbiztosítási feladatok elvégzéséhez.

A rendszerből kinyerhető riportok naprakész nyilvántartást biztosítanak. A riportokat a vonatkozó dokumentációs és adatszolgáltatási kötelezettségek messzemenő figyelembevételével készítjük el.

 

Logisztika

A QULTO RFID moduljával és QULTO Certified RFID eszközök használatával a könyvtári munkafolyamatok hatékonysága növelhető:

 • HF és UHF kompatibilitás, SIP2 protokoll
 • RFID címkék dokumentumokhoz társítása
 • Könyvtári állományok tömeges RFID címkézése
 • Állománymenedzsment mobil olvasókkal
 • Állományvédelmi kapuk
 • Önkölcsönző pultok
 • Locker: zárt szekrény alapú könyvkiadó/visszavevő
 • QULTO Certified RFID szállítók

 

QULTO CERTIFIED TECHNOLOGY PARTNER PROGRAM