Literatúra

irodalmi turizmust szolgáló kezdeményezés továbbfejlesztése közösségi közreműködéssel

 

Jelentkezzen itt
a regisztrációs űrlap kitöltésével!

mobil
mobil2
mobil3
mobil1
mobil4
asztali1
asztali2
asztali4
previous arrow
next arrow

Felhívás!
Önkénteseket keresünk közösségi adatgazdagításhoz

Olyan lelkes olvasókat várunk, akik a magyar szépirodalom kedvelőjeként, olvasásélményeik alapján szívesen töltenének fel egy központi tudáshálóba irodalmi művekhez – a cselekmény, az író vagy egy karakter révén – kapcsolódó valós helyszíneket.

A LiteraTúra alkalmazásunk egy olyan kulturális kezdeményezés, mely a Qulto csapat szíve csücske lett, reméljük, hogy a közjót Önök is meglátják benne és részesei lesznek a közösségi adatgazdagításnak.

Könyvtáraknak

Miért?

Napjainkban a dokumentum- és információszolgáltatás mellett az online megjelenés, az új elvárásokhoz való felzárkózás is fontos feladata a könyvtáraknak. Úgy gondoljuk, hogy ez a felhívás jó alkalom, hogy megszólítsák olvasóikat egy fontos üggyel, és ezáltal a közösségépítés egyik eszközeként is felhasználhatóvá válik a kezdeményezés, közvetve hozzájárulhat adott település kulturális életének javításához és direkt módon az olvasás népszerűsítéséhez is, illetve újrahasznosíthatóvá válnak a könyvtárak által közvetített kulturális értékek és tudás.

Mikor?

Áprilistól 1 hónapon át várjuk a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik élettel töltenék meg az alkalmazást. A jelentkezés lezárultával kezdetét veszi a közös munka második szakasza, melyben a jelentkezők megismerkedhetnek az applikáció használatával, az adatfeltöltés folyamatával egy online webinár keretein belül.

Hogyan?

Mindenkiben él legbelül a versenyszellem – miért ne ösztönözzük hát közösen a résztvevőket az izgalmasabbnál izgalmasabb helyszínek feltöltésére? A legaktívabb és a legtöbb feltöltést jegyző olvasók kisebb ajándékokkal, meglepetésekkel gazdagodhatnak. Vásárlási utalvány? Tagsági díj mentesség? Családi kedvezmény? Bármi előfordulhat…

A tájékoztatás módja – a felhívás népszerűsítésében az elgondolás, a cél megismertetésére, illetve a feltöltési folyamat bemutatására készített informatív anyagokkal támogatjuk az intézményeket nyomdakész plakátok és szórólapok formájában.

Olvasóknak

Miért?

Ha izgalmasnak találják a lehetőséget és kedvet kaptak ahhoz, hogy saját olvasmányélményeik alapján valós helyszínekkel töltsék meg az alkalmazást, csatlakozzanak a kezdeményezéshez!

Részesei lehetnek egy közös munkának, ahol a résztvevők által feltöltött tartalom nevesítve van – vigyenek fel minél több helyszínt, és a felhasználók látni fogják, hogy a javaslat Önöktől származik. Vajon ki jegyzi majd a legtöbb tartalmat?

Megoszthatják másokkal irodalmi élményeiken keresztül azokat az érdekes helyszíneket, melyeket egy túra vagy városnézés során, a minőségi szabadidő-eltöltés jegyében érdemes útba ejteni.

Extra: Akik a regisztráció során azt is megjelölik, mely művekhez terveznek valós helyszíneket kapcsolni, nyereményjátékban vesznek részt, melyben egy e-book olvasót sorsolunk ki!

Mit?

Magyar szerzők nagyprózai műveit (regény, esetleg kisregény) és azokban előforduló – lehetőleg Kárpát-medencei – pontosan beazonosítható helyszíneket várunk. Ezek alatt azonban nem várost vagy városrészt értünk az applikáció esetében, hanem annál sokkal pontosabb helyszínt – egy ismert fogadó, étterem, fürdő nevét, stb. Akad ilyen az olvasmányaiban?

Mikor?

Áprilistól 1 hónapon át várjuk a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik életre keltenék az alkalmazást. A jelentkezés lezárultával kezdetét veszi a közös munka második szakasza, melyben a jelentkezők megismerkedhetnek az applikáció használatával, az adatfeltöltés folyamatával.

Hogyan?

Gyűjtsék össze olvasmányaikból a kapcsolódó idézeteket! A művekben megemlített helyszínekre ellátogatva és az ott készült képet feltöltve színesíthetik az ajánlást az alkalmazás kapcsolódó fukciójának segítségével.

Regisztráljon űrlapunk kitöltésével, és mi egy online webinár keretein belül megismertetjük az alkalmazás használatával és a feltöltés folyamatával.