Qulto Manage

felsőoktatási intézmények részére

A Qulto Manage nemcsak az intézmények egészének irányításában nyújt segítséget, hanem a gyűjtemények, dokumentációk, egyéb információk és intézményi tartalmak kezelésében is. Ezen termékünk bevezetése az első lépés a Qulto Ökoszisztéma intézményi kiépítése felé.

A múzeumok, könyvtárak vagy más kulturális intézmények kezelésére szolgáló integrált Qulto rendszerek lehetővé teszik egy olyan egységesített tudásbázis létrehozását, mellyel elkezdhetjük kalandozásainkat a különböző emberekről, tárgyakról vagy helyekről szóló történetekben. Jól ismert tény, hogy az automatizálás, a digitalizálás és a tartalom közzététele felé az adatbázis léte a legfontosabb, mely egyben kiindulópontja is az intézmény további fejlődésének.

Mit nyer az Ön intézménye egy gyűjteménykezelő szoftver bevezetése után?

 • Szabványosított/ egységes adatbázist
 • Gyűjteménye összes objektumának egy egységes és átlátható nyilvántartását, mely elérhető a dolgozók, kutatók számára, továbbá konfigurálható elérhetőséget az intéményen kívüli felhasználók számára.
 • Közgyűjtemények gyors és közvetlen publikálásának lehetőségét, valamint az adatok külső aggregátorokkal vagy portálokkal történő megosztását
 • Komplex lekérdezések készítését, az eredmények elmentését, újrahasznosítását és ezáltal tematikus objektumcsoportok fejlesztését/létrehozását
 • Segítséget a leltározás lebonyolításához
 • Intézménye összes dokumentációjának tárolását és kezelését: fényképek, kártyák, stb., Mindezt a dokumentumok exportálási vagy nyomtatási lehetőségével kiegészítve.
 • Régi adatbázisok konvertálását és áttelepítését a jelenlegi rendszerébe.
 • Segítséget a digitalizálás és az állománymegőrzés terén.

Rendszereink megkönnyítik az intézménye osztályai, kirendeltségei és alkalmazottai közti információáramlás nyilvántartását, a szoftverben végzett tevékenységek nyomon követését, jelentések és statisztikák készítését. Emellett egyes funkciói és moduljai az intézmény egyedi igényeihez igazíthatóak. Így elmondhatjuk, hogy minden rendszerünk személyre szabott.

A Qulto Manage az első lépés az intézmény fenntartható fejlődésének megvalósítása felé, annak átláthatósága, nyitottsága és integritása szem előtt tartásával.

Modulok felsőoktatási intézmények részére

Könyvtár menedzsment

Integrált könyvtári rendszereink (Huntéka, Corvina) egyszerűbbé teszik a könyvtári nyilvántartás vezetését, valamint a különböző katalógusok építését, így segítségükkel átláthatóvá, könnyen kezelhetővé válnak a könyvtárak látogatóinak kínált szolgáltatások alapját képező rekord adatbázisok és digitális objektumok.

ELSO
Hagyományos könyvtári moduljaink
KATALOGIZÁLÁS

- A bibliográfiai és besorolási űrlapok tartalma és elrendezése a helyi igényekhez igazítható.

- Minden dokumentumfajta leírható, a leíráshoz média fájlok csatolhatók, melyek megjeleníthetők a nyilvános katalógusban (OPAC).

- A besorolási adatok kezelése, egységesítése könnyen megvalósítható.

- Állományellenőrzés, apasztás, fiókkönyvtárak közötti szállítás támogatása.

- Leltárkönyvek nyomtatása.

KÖLCSÖNZÉS

- Olvasói kategóriák szerinti szabályozási lehetőségek.

- Kölcsönzési, visszavételi, előjegyzési műveletek gyors és egyszerű kezelése.

- Keresések olvasói, kölcsönzési, előjegyzési szempontok szerint.

- Értesítési rendszer (késések, előjegyzett dokumentumok beérkezése, kör-email rendezvényekről).

- Használattal, forgalommal kapcsolatos statisztikák, listák.

GYARAPÍTÁS

- Dokumentumok megrendelése, különböző költséghelyek, szállítók, igénylők felvételére.

- Az igényléstől a rendelésen át az érkeztetésig nyomon követhető a dokumentum útja, a költséghelyeken naprakészen ellenőrizhető a pénzügyi helyzet.

- Számlák készítése (megfelel a törvényi szabályozásnak)

MASODIK
Hagyományos könyvtári moduljaink
PERIODIKÁK

- Periodikák füzeteinek érkeztetése

- Hiányzó vagy késedelmes füzetekről kimutatást készítése.

MÉDIA

- Bibliográfiai és besorolási rekordhoz is kapcsolható kép, hang, videó, szöveges dokumentum, amelyek a feldolgozói és az OPAC felületen is megjelennek.

OPAC

- Több, akár különböző típusú adatbázis lekérdezése.

- Bővíthető keresési lehetőségek.

- A találati halmaz facetták segítségével tovább szűkíthető.

- A találatok több formátumban megjeleníthetők és letölthetők.

previous arrow
next arrow

Levéltár menedzsment

A levéltári területen szerzett tapasztalatunkkal és megoldásainkkal hatékonyan tudjuk segíteni a levéltárosok munkáját és a levéltári gyűjtemények kezelését. Levéltári nyilvántartási rendszerünket (eArchivum) használja ma is több közlevéltár. A Magyar Nemzeti Levéltár és a Budapest Főváros Levéltára az elektronikus levéltári projekt során vette meg a svájci scope achive szoftvert, melynek magyarországi bevezetése, lokalizációja és testreszabása szintén a nevünkhöz fűződik.

Levéltárak számára az alábbi megoldásokat ajánljuk.
 

Levéltári nyilvántartás

 • A modul lehetővé teszi a levéltári egységek leírását az ISAD/G szabvány szerinti.
 • A modul biztosítja a levéltári hierarchia felépítését, kezelését.
 • A szoftver rugalmas évkör adat kezelést és konfigurálható terjedelmi adat kezelést tesz lehetővé.
   

Naplók

 • A program támogatja a gyarapodási, fogyatéki, letéti folyamatok naplózását, a magyar rendeleteknek megfelelő formában.
   

Szervnyilvántartás

 • A program biztosítja az iratképző szervek teljes nyilvántartásának szakszerű vezetését, az ellenőrzések, folyamatok dokumentálását.
   

Webes kereső és megjelenítő felületek

 • A levéltári tartalmak és digitalizált dokumentumok keresésére, megjelenítésére egyedi megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.
   

Kapcsolódó szolgáltatások

 • Levéltári nyilvántartások migrációjában, levéltári rendszerek testreszabásában egyedülálló tapasztalatra tettünk szert.