Színházi emlékezet megőrzése

OSZMI portál továbbfejlesztése

-->

A 2017-2018-ban készült színháztörténeti portál főoldalának átstruktúrálása volt a feladatunk. Az időközben megváltozott igényeknek megfelelően az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kapcsolódó felületén egy teljesen új nyitóoldal került kialakításra, a korábbi főoldal almenüben kapott helyet. A portál a megrendelő kérésére további almenüpontokkal gazdagodott, illetve a munka során megújultak a keresési és fórum oldalak is.

oszmi_uj_01
oszmi_uj_02
oszmi_uj_03
oszmi_uj_004
oszmi_uj_01
oszmi_uj_02
oszmi_uj_03
oszmi_uj_004
previous arrow
next arrow
oszmi_uj_01
oszmi_uj_02
oszmi_uj_03
oszmi_uj_004
previous arrow
next arrow
Shadow

 

2017-2018

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet „Színházi emlékezet megőrzése” elnevezésű projektje keretében a Monguz Kft. egy komplex gyűjteményi adatbázisra támaszkodó színháztörténeti portált készített.

Az adatbázis nemcsak leírja, tárolja és közzé teszi a kutatók által összegyűjtött színházi dokumentumokat, hanem előre meghatározott szakmai szempontok szerint rendezi, előfeldolgozza a forrásokat. Nemcsak a leíró adatokat, hanem magukat a forrásokat is elérhetővé teszi digitális formában, valamint a kutatás – részben a honlapon publikált – szöveges eredményeit is összekapcsolja a múzeum gyűjteményében található forrásokkal.

A digitális platform (szinhaztortenet.hu – mely hamarosan elérhető) további feladata, hogy olyan felületként működjön, melyet minden későbbi szakmai és tudományos publikáció referenciaként jelölhet meg, mivel az egyes előadásokról, színészekről, színházról fellelhető információ szakmailag alátámasztva, megszerkesztve tárul a közönség elé.

Information

Weboldal

szinhaztortenet.hu

Alkalmazott Qulto komponens(ek)

Liferay portál

Helyszín/Székhely

Budapest

Dátum

2017-2018.

Megrendelő

Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Kapcsolódó hírek

Színházi Emlékezet Megőrzése – PIM-OSZMI